Cele 12 partide ale zilei de vineri din preliminariile Campionatului European din 2024 nu au adus mari surprize. Franța și Anglia au evoluat în deplasare, însă au reușit victorii categorice.

Kylian MbappeFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gibraltar – Franța 0-3 / Malta – Anglia 0-4, în preliminariile Euro 2024

Franța a deschis scorul după doar trei minute în Gibraltar, prin Olivier Giroud.

Mbappe a dublat avantajul în minutele de prelungiri ale primei reprize, iar autogolul lui Mouelhi din minutul 78 a stabilit scorul final.

Și Anglia a avut o misiune ușoară în Malta, rezolvând partida încă din prima repriză.

Autogolul lui Apap din minutul 6 și golurile lui Alexander-Arnold din minutul 28 și Harry Kane, din penalti, trei minute mai târziu, au stabilit scorul pauzei.

Pe final, Callum Wilson și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, după ce a transformat o nouă lovitură de la 11 metri în minutul 82.

Victorii pentru Elveția și Israel în grupa României

Principalele adversare ale României la primele poziții ale Grupei I au reușit victorii la limită în deplasare, Andorra – Elveția 1-2 și Belarus – Israel 1-2.

Elveția a deschis scorul după șapte minute în Andorra, prin Freuler și și-a dublat avantajul în minutul 32 prin Amdouni. În repriza secundă, gazdele au redus din diferență prin Vieira.

Într-o partidă disputată pe teren neutru, la Budapesta, Belarus a deschis scorul în minutul 16 prin Ebong, dar Israel a întors rezultatul în repriza secundă, după golurile marcate pe final de Weissman și Gloukh.

Rezultatele zilei în preliminariile Euro 2024

Finlanda – Slovenia 2-0

Andorra – Elveția 1-2

Belarus – Israel 1-2

Danemarca – Irlanda de Nord 1-0

Gibraltar – Franța 0-3

Grecia – Irlanda 2-1

Kosovo – România 0-0

Letonia – Turcia 2-3

Macedonia de Nord – Ucraina 2-3

Malta – Anglia 0-4

San Marino – Kazakhstan 0-3

Țara Galilor – Armenia 2-4