Atmosfera din Kosovo nu ar fi justificat mutarea din Priștina a meciului cu România, o idee pe care o avusese UEFA din cauza conflictelor reapărute la granița de nord cu Serbia. Oamenii nu mai sunt violenți, sunt prinși din nou într-un armistițiu artificial pe care-l garantează trupele NATO prezente pe străzi.

Atmosfera din Kosovo nu ar fi justificat mutarea din Priștina a meciului cu RomâniaFoto: GSP

Reporterul GSP Remus Răureanu a ajuns marți seară în Kosovo și transmite toate informațiile importante înaintea disputei din preliminariile Euro 2024.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru românii care doresc să călătorească în Kosovo ca să asiste la meciul de vineri: „Nu este recomandată intrarea în Kosovo prin punctele Brnjak și Jarinje, din Serbia, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autorități în cazul unor degradări ale securității".

MAE recomandă intrarea în Kosovo prin Hani i Elezit, o frontieră la nord de Skopje, în Macedonia de Nord, sau prin Serbia, dar din Merdare.

„Însă timpul de așteptare în Merdare ar putea fi mai lung, din cauza măsurilor de securitate sporite" e precizarea. Marți seară, la granița din Merdare, formalitățile au decurs ușor, vameșul kosovar a ținut doar să exprime pronosticul lui optimist: „Nouă ne-ar fi bun și un 1-1".

Citește continuarea pe GSP.