FC Barcelona este la un pas să realizeze o mutare de perspectivă, după ce s-a înțeles cu Athletico Paranaense pentru transferul atacantului Vitor Roque, în vârstă de 18 ani.

XaviFoto: Andreas Schaad / AP / Profimedia

Vitor Roque, transferat de FC Barcelona pentru 40 de milioane de euro

După acordul între cele două cluburi și acceptul jucătorului, transferul așteaptă să fie oficializat atunci când Barcelona va elibera o parte din masa salarială disponibilă, scrie cotidianul AS.

Momentan, situația economică a catalanilor impune plecarea a minim trei jucători pentru ca bugetul de salarii să fie suficient.

Vitor Roque va semna un contract pentru cinci sezoane, iar Barcelona va plăti aproximativ 40 de milioane de euro, în trei rate.

Tânărul talent al Braziliei ocupă poziția de atacant central și ar urma să fie o alternativă pentru Robert Lewandowski, deși poate evolua și în benzi.

După realizarea transferului, antrenorul Xavi mai are de acoperit doar două poziții din cele trei prioritare, un mijlocaș defensiv în locul lui Busquets și un mijlocaș ofensiv.

Format de cei de la Cruzeiro, Roque a ajuns în 2022 la Athletico Paranaense, pentru care a marcat de 12 ori în 43 de partide. În acest an a debutat în naționala Braziliei, după ce la tineret reușise opt goluri în 11 meciuri.