Silvio Berlusconi a murit luni la vârsta de 86 de ani, iar clubul la care a investit în ultimii cinci ani, AC Monza, va trece sub conducerea unui nou patron, acord încheiat cu scurtă vreme în urmă.

Silvio BerlusconiFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

Evangelos Marinakis, anchetat pentru blaturi și pariuri, va prelua clubul Monza

Într-o afacere negociată în ultimele luni și care trebuia încheiată zilele trecute, Silvio Berlusconi și-a pregătit „plecarea” lăsând clubul Monza pe mâinile unui nou investitor, anunță Corriere dello Sport.

De la sosirea sa la echipă, în anul 2018, până la ocuparea locului 11 în Serie A în acest sezon, Monza a evoluat rapid din Serie C până la victorii împotriva lui Juventus, Inter și Napoli.

Pe lângă investițiile importante, Berlusconi a avut inspirația să îl numească în funcția de antrenor pe Raffaele Palladino, fost principal al echipei Primavera, după un început greu de sezon cu Giovanni Stroppa pe bancă.

Viitorul patron al echipei, grecul Evangelos Marinakis, este un mare fan al fotbalului și politician de succes, care deține una dintre cele mai mari flote comerciale din lume, moștenită de la tatăl său.

Acesta mai deține două cluburi importante, Olympiacos Pireu în Grecia și Nottingham Forest în Anglia (achiziționat în 2017 și promovat în Premier League).

Marinakis, care a fost investigat de Federația Elenă de Fotbal pentru trucare de meciuri și implicare în mafia pariurilor, a reușit aducerea la Pireu a unor fotbaliști importanți, ca Marcelo și James Rodriguez.

La Nottingham, grecul a reușit transferurile lui Remo Freuler de la Atalanta, Renan Lodi de la Atletico Madrid, dar și achiziția fostului portar al lui Real Madrid, Keylor Navas.

>> VIDEO Recompensa indecentă promisă de Silvio Berlusconi fotbaliștilor de la Monza