Leo Messi a fost încoronat în Qatar drept cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, după câștigarea râvnitului trofeu al CM 2022 cu Argentina, dar următorul turneul final nu îl va mai găsi în prima reprezentativă.

Lionel Messi Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leo Messi nu va participa la CM 2026 cu Argentina

După transferul la Inter Miami, în țara care va organiza următoarea Cupă Mondială alături de Mexic și Canada, Messi și-a anunțat și planurile, scrie Sport.es.

„Aceasta a fost ultima mea Cupă Mondială. O să văd cum merg lucrurile, dar în principiu nu, nu voi merge la următorul Campionat Mondial”, a declarat Messi pentru televiziunea chineză.

Deși nu a fost un raspuns categoric, argentinianul va împlini 39 de ani în 2026, dată la care este posibil să fi terminat deja cariera de fotbalist.

În cele două partide disputate după CM 2022, Messi a marcat de fiecare dată, reușind chiar un hat-trick în meciul câștigat de Argentina împotriva celor din Curacao și ajungând la 102 reușite în tricoul alb-albastru.

Pe 15 și 19 iunie, Argentina va întâlni Australia și Indonezia în cadrul unui turneu asiatic, iar căpitanul său va bifa partidele cu numărul 175 și 176 în tricoul primei reprezentative.