România va disputa vineri cea de-a treia partidă din grupa preliminariilor Euro 2024 cu Kosovo, pe arena „Fadil Vokkri” din Prishtina, iar arbitru de centru a fost delegat olandezul Danny Makkelie.

Echipa nationala de fotbal a RomanieiFoto: Martin Silva Cosentino/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Olandezul Danny Makkelie va arbitra partida Kosovo – România

Arbitri asistenţi au fost delegaţi Hessel Steegstra şi Jan de Vries, iar al patrulea oficial va fi Sander van der Eijk, a anunțat UEFA.

Delegat UEFA a fost nominalizat belgianul Jean Paul Mievis, iar observator UEFA pentru arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.

Makkelie a arbitrat de trei ori reprezentante ale României, care nu au pierdut, obţinând o victorie şi două egaluri.

Naţionala României a remizat în deplasare cu Austria, 0-0, pe 5 iunie 2012, în meci arbitrat de Makkelie.

Cu arbitrul batav la centru, Steaua a învins-o pe Sparta Praga cu scorul 2-0, pe 3 august 2016, în turul al treilea preliminar al Champions League.

FC CFR 1907 Cluj a remizat acasă cu Young Boys Berna, 1-1 (1-0), în alt meci condus de Danny Makkelie, pe 3 august 2021, în prima manşă din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

România va juca în deplasare cu Kosovo, în data de 16 iunie, pe stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina (ora 21:45), iar apoi se va deplasa în Elveţia pentru a înfrunta naţionala acestei ţări, pe 19 iunie la Lucerna, pe Swissporarena (ora 21:45).

După victoriile obţinute în luna martie în partidele cu Andorra (2-0) şi Belarus (2-1), România ocupă locul secund în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, la egalitate de puncte (6) cu Elveţia, conform Agerpres.