Selecționata de fotbal braziliană va purta echipament negru, pentru prima dată în istorie, la partida amicală pe care o va disputa împotriva Guineei, ca simbol al rezistenței împotriva rasismului.

Echipa nationala de fotbal a BrazilieiFoto: AFLO / AFLO / Profimedia Images

Brazilia va juca în echipament negru, pentru prima dată în istorie

Partida dintre Brazilia și Guineea se va disputa sâmbătă la Barcelona, la trei săptămâni după ce Vinicius Junior a fost ținta unor atacuri rasiste într-o partidă din LaLiga, între Real Madrid și Valencia.

Jucătorii Selecao vor purta echipamentul negru în prima repriză a meciului, urmând să revină în partea a doua la echipamentul clasic, format din tricou galben și șort albastru.

De asemenea, fotbalișii vor purta și un mesaj de protest împotriva rasismului.

Președintele Confederației Braziliene de Fotbal (CBF), Ednaldo Rodriguez, a anunțat că rasismul este o problemă prioritară pentru forul pe care îl conduce, iar fotbalul trebuie să deschidă căi către tolaranță și respect în rândul oamenilor.

„Am ținut un seminar pentru abordarea problemei, am creat un grup de lucru cu 60 de persoane care se întâlnesc periodic pentru a avansa discuții și propuneri. Suntem singura federație de fotbal din lume care a prevăzut pierderea de puncte pentru acte de rasism”, a anunțat Rodriguez, conform CBF.