Anunțat de presa italiană ca posibil înlocuitor pentru Simone Inzaghi pe banca primei echipe a lui Inter Milano, Cristi Chivu și-a decis viitorul după o întâlnire cu conducătorii echipei italiene.

Cristi ChivuFoto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Cristi Chivu își va prelungi contractul cu Inter Primavera

Săptămâna trecută, înainte de finala Champions League, Chivu s-a întâlnit cu conducerea lui Inter și cu noul manager al echipelor de tineret, Massimo Tarantino, scrie Gazzetta dello Sport.

Antrenorul român și-a dat acceptul să continue pe banca echipei Primavera și va semna zilele următoare un contract valabil până în 2024.

Conform presei din Peninsulă, fostul internațional este încântat de rolul avut la formațiile de tineret ale lui Inter și se gândește în viitor să facă pasul către prima echipă, atunci când va veni momentul.

După un prim sezon la cârma echipei Primavera, în care a reușit să cucerească titlul, Chivu a ratat în acest an prezența în play-off, după ce mai mulți jucători tineri au fost cooptați în componența echipei mari.

Fostul căpitan al României a jucat ultimii șapte ani ai carierei la Inter Milano, alături de care a cucerit trofeul Champions League în 2010.

După retragere, acesta a antrenat formațiile U14, U17, U18, iar din 2021 se află la conducerea echipei de tineret U19 a lui Inter.

În luna aprilie, Simone Inzaghi era amenințat cu demisia, după rezultatele slabe din Serie A, iar Chivu era văzut ca principalul înlocuitor.

Fostul atacant a reușit însă calificarea în finala Champions League, pierdută în fața lui Manchester City, dar și-a păstrat postul.