La două zile după ce a cucerit trofeul Champions League cu Manchester City, antrenorul Pep Guardiola a stabilit când va accepta o nouă provocare în carieră, conform presei britanice.

Pep GuardiolaFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pep Guardiola pleacă de la Manchester City în 2025

Guardiola tocmai a realizat tripa cu Manchester City (Premier League, FA Cup, Champions League), dar va părăsi echipa în 2025, la finalul actualului contract, după un mandat de nouă ani, anunță The Guardian.

Antrenorul spaniol a semnat un nou contract în luna noiembrie, decizie luată după mai mult timp de gândire, deși în 2016, când a ajuns la City, se credea că nu va sta mai mult de trei sezoane, cât prevedea primul angajament.

Înainte să lucreze în Anglia, Pep le-a antrenat pe Barcelona și Bayern Munchen, iar ambiția sa ar fi să ajungă și în Italia, pentru a bifa cele patru campionate principale ale Europei.

Totuși, acesta ar putea accepta provocarea de a deveni selecționerul unei echipe naționale.

Revenind la prezent, Pep Guardiola speră ca Ilkay Gundogan, căpitanul lui Manchester City, să semneze un nou contract pe o perioadă de un an în această săptămână.

Mijlocașul rămâne liber de contract la finalul acestei luni și este dorit cu insistență de Barcelona, pentru înlocuirea lui Sergio Busquets, dar are oferte și din Arabia Saudită.