Deși au trecut doar două zile de la cucerirea trofeului Champions League, conducerea celor de la Manchester City a început deja pregătirea lotului pentru sezonul viitor.

Manchester CityFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bernardo Silva, Riyad Mahrez și Ilkay Gundogan vor pleca de la Manchester City

„Curățenia” în lotul antrenat de Pep Guardiola va începe cu fotbaliștii care au evoluat mai puțin în ultimul sezon, scrie Footmercato.

Fundașul spaniol Aymeric Laporte este primul pe listă, după ce a prins doar 12 apariții în acest sezon de Premier League.

Un caz similar este cel al lui Kalvin Phillips, sosit vara trecută pentru aproximativ 50 de milioane de euro, dar care a evoluat în doar două partide în campionat.

Un alt fotbalist sosit pe Etihad în 2022, Sergio Gomez, are șanse mari să fie împrumutat la Burnley, iar portughezul Joao Cancelo este și el pregătit să părăsească echipa contra unei sume de transfer.

Nu în ultimul rând, trei jucători importanți ar putea avea parte de o nouă aventură, după ce și-au îndeplinit obiectivele alături de City.

Bernardo Silva este dorit insistent de Paris Saint-Germain, iar Riyad Mahrez are o ofertă substanțială din Arabia Saudită.

Ultimul pe listă, Ilkay Gundogan, se află la final de contract cu „cetățenii” și se află pe lista Barcelonei ca înlocuitor al lui Sergi Busquets, chiar dacă posibilitatea unei prelungiri cu PSG nu este exclusă.