AS Roma a ratat ocazia de a cuceri al doilea trofeu european consecutiv, după ce a pierdut finala UEFA Europa League în fața celor de la Sevilla (1-1, 4-1 d. l. d.). Echipa pregătită de Jose Mourinho a început deja să se întărească și a oficializat prima mutare a verii.

Houssem AouarFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Houssem Aouar, adus gratis la AS Roma după despărțirea de Lyon

Jose Mourinho a confirmat că rămâne și din această vară la AS Roma, în ciuda faptului că echipa a pierdut finala UEFA Europa League cu Sevilla.

AS Roma nu a prins nici loc de Champions League și va juca tot în cea de-a doua competiție a UEFA și din sezonul următor.

Chiar și așa, Roma a oficializat duminică primul transfer din această vară, un fotbalist cotat la 15 milioane de euro conform Transfermarkt.

Este vorba despre Houssem Aouar, jucătorul care a evoluat până în această vară la Lyon, în Ligue 1.

Aouar a semnat un contract valabil până în vara anului 2028 și va purta tricoul cu numărul 22 la Roma.

„Sunt foarte fericit că am semnat cu AS Roma. Este un club uriaș, cu o istorie bogată. Consider că este proiectul potrivit pentru mine - o echipă mare, cu jucători de calitate și suporteri unici. Sunt pregătit de treabă.” - a spus Aouar.

Houssem Aouar a evoluat în cariera sa doar pentru Lyon, echipă la care a strâns 233 de apariții, a marcat 41 de goluri și a oferit 36 de assist-uri.