La primul său sezon în tricoul celor de la Manchester City, Erling Haaland a câștigat tripla alături de „cetățeni”. Atacantul norvegian în vârstă de 22 de ani a marcat 52 de goluri și este favorit pentru câștigarea Balonului de Aur.

Balonul de AurFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Erling Haaland și Lionel Messi, în luptă directă pentru câștigarea Balonului de Aur

Manchester City a câștigat sâmbătă seară finala Ligii Campionilor de la Istanbul, după ce a învins-o pe Inter pe stadionul Ataturk, cu scorul de 1-0.

Formația antrenată de Pep Guardiola a încheiat astfel sezonul în mare stil, câștigând Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League.

Adus vara trecută de la Borussia Dortmund, Erling Haaland a impresionat la primul său sezon pe Etihad Stadium și a marcat de 52 de ori în 53 de apariții pentru „cetățeni”.

>>> Fostul coleg de cameră al lui Erling Haaland, incursiune în viața privată a norvegianului

Haaland a fost de asemenea recompensat cu premiul pentru cel mai bun jucător din Premier League, dar și cu cel pentru cel mai bun tânăr fotbalist din campionatul Angliei.

De asemenea, norvegianul a stabilit un nou record de goluri înscrise într-un sezon de Premier League (36 de goluri) și a terminat pe primul loc în ierarhia marcatorilor din Liga Campionilor, cu 12 reușite.

Potrivit caselor de pariuri, Lionel Messi este în continuare favorit să câștige un nou Balon de Aur, grație succesului obținut alături de Argentina în Qatar, unde a cucerit titlul mondial.

Messi are o cotă cuprinsă între 1.53 - 1.67, acesta fiind urmat de către Erling Haaland, care are o cotă de 2.2 - 2.38.

Podiumul este completat de către un alt jucător de la Manchester City, Kevin De Bruyne, care are cota de 12 pentru cucerirea celui mai important trofeu individual, oferit de către France Football.

Ceremonia este programată pe data de 30 octombrie 2023 și va avea loc la Théâtre du Châtelet din Paris.

>>> VIDEO Imagini virale: Bucuria din vestiarul celor de la Manchester City după câștigarea Champions League

>>> Antrenorul Interului și înfrângerea din finala Champions League care poate ajuta pe viitor