Manchester City poate încheia sâmbătă un sezon de vis. Formația antrenată de Pep Guardiola va juca finala UEFA Champions League cu Inter, într-un meci ce se va disputa pe stadionul Ataturk din Istanbul, de la ora 22. „Cetățenii” au câștigat deja titlul în Premier League și Cupa Angliei.

Erling HaalandFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Erling Haaland și visul de a juca în finala UEFA Champions League

Primul sezon al lui Erling Haaland la Manchester City este unul de excepție.

Norvegianul adus pentru suma de 60 de milioane de euro de la Borussia Dortmund a marcat 52 de goluri în 52 de apariții pentru City, iar echipa sa mai are doar un singur pas până la un sezon de vis.

„Cetățenii” vor întâlni sâmbătă de la ora 22 Interul în finala Ligii Campionilor de la Istanbul și vor avea ocazia să câștige al treilea trofeu din acest sezon, după Premier League și Cupa Angliei.

Într-un interviu acordat pentru site-ul UEFA, Haaland a dezvăluit că prezența într-o finală de Liga Campionilor este unul dintre cele mai mari vise ale sale.

„Pep și ceilalți din staff fac tot posibilul ca noi să ajungem la cel mai bun nivel. Am învățat deja atât de multe de la Pep și sunt sigur că mai am multe de aflat.

Știam că trebuie să mă adaptez la un antrenor nou, staff nou, colegi și mediu nou, dar simt că m-am integrat foarte bine și mă bucur de fiecare minut.

Va fi special. Mereu am visat să joc în finala Champions League și va fi o onoare să fiu pe teren într-un astfel de meci. Dar avem o misiune de făcut.

Am avut un sezon incredibil și trebuie să îl încheiem în cel mai bun mod cu putință. Știu că vom da totul să câștigăm această finală. Va trebuie să fim la cel mai înalt nivel împotriva lui Inter, o echipă foarte bună și suntem nerăbădători să intrăm pe teren.

Știam că voi avea șansa să marchez foarte multe goluri. Când ai atât de mulți jucători valoroși care îți oferă oportunități sau multe spații.

Sunt atât de norocos să am coechipieri care mă ajută să bag mingea în plasă. E atât de multă muncă în afara terenului pentru a marca și când reușesc mă concentrez deja pe următorul.” - a transmis Erling Haaland.