Lionel Messi a primit oferte importante după despărțirea de Paris Saint-Germain și a refuzat propunerea saudiților de la Al-Hilal, în valoare de 400 de milioane de euro pe sezon.

Lionel MessiFoto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leo Messi va semna cu Inter Miami

Chiar dacă o întoarcere la FC Barcelona părea iminentă, căpitanul Argentinei a luat decizia să semneze cu Inter Miami și va evolua în sezonul viitor pentru clubul american, scrie Marca.

Deși în ultimele săptămâni au existat mai multe discuții între tatăl jucătorului și președintele Joan Laporta, iar Leo și familia își doreau să se întoarcă la Barcelona, problemele economice ale catalanilor nu i-au oferit siguranță jucătorului.

Clubul a cerut timp pentru a se asigura că poate înregistra contractul lui Messi, iar acesta a vrut să evite o experiență similară cu cea din urmă cu doi ani, când a fost nevoit să plece la Paris.

În schimb, oferta celor de la Al-Hilal era substanțială, dar puțin atractivă pentru familia jucătorului, care preferă să rămână la un nivel mai ridicat.

Soluția de compromis a fost Inter Miami, unde Messi va scăpa de presiunea unui campionat de top din Europa, după ultima experiență nesatisfăcătoare de la Paris.

În plus, MLS este o ligă competitivă cu un nivel atractiv, chiar dacă nu se poate compara cu marile competiții europene. Nu în ultimul rând, oferta financiară este și ea consistentă și toate aceste aspecte au cântărit în luarea deciziei.