După ce a petrecut aproape 14 ani la Real Madrid, Karim Benzema va merge să joace în prima ligă a Arabiei Saudite. Atacantul francez și-a luat rămas bun de la clubul alături de care s-a împlinit ca fotbalist, în cadrul unei ceremonii emoționante.

Benzema (Real Madrid)Foto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karim Benzema a spus că ar fi vrut să se retragă la Real Madrid - Francezul va semna cu Al-Ittihad

Sosit în vara anului 2009 la Real Madrid, Karim Benzema părăsește formația de pe Santiago Bernabeu din postura de cel mai decorat fotbalist din istoria clubului (25 de trofee), la egalitate cu Marcelo.

Benzema a fost cumpărat de „los blancos” pentru suma de 35 de milioane de euro, iar în cele 14 sezoane petrecute la Real Madrid, acesta a strâns 648 de apariții, a marcat 354 de goluri și a oferit 165 de pase decisive.

Francezul a câștigat toate trofeele posibile la nivel de club cu Real, iar marți acesta s-a despărțit oficial de madrileni, în cadrul unei ceremonii emoționante la Madrid.

„Este dificil să vorbeşti cu atâta emoţie, dar am vrut să le mulţumesc celor de la Real Madrid şi coechipierilor mei.

A fost o călătorie minunată în viaţa mea. Am avut norocul de a-mi îndeplini visul din copilărie.

A venit timpul să plec şi să trăiesc o altă poveste. Am semnat pentru Madrid şi am vrut să mă retrag aici, dar nu a fost aşa.” - a transmis câștigătorul Balonului de Aur din 2022.

În cadrul aceleiași ceremonii, Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, a vorbit despre plecarea lui Benzema și i-a transmis recunoștință atacantului în vârstă de 35 de ani.

„Ai devenit unul dintre cei mai buni din toate timpurile. Te-am văzut făcând lucruri incredibile cu tricoul nostru în toată lumea. Şi asta nu va fi uitat niciodată de niciun madrilen. Suntem cu toţii foarte mândri de tine.” - a spus Florentino Perez.

Karim Benzema urmează să meargă să facă vizita medicală în Arabia Saudită, unde este așteptat să semneze cu cei de la Al-Ittihad. Acesta va fi adversar cu Cristiano Ronaldo, fostul său coleg de la Real Madrid.