Clubul Real Madrid a anunțat că francezul Karim Benzema nu va continua pe Santiago Bernabeu, câștigătorul Balonului de Aur urmând să părăsească gruparea blanco după 14 ani.

Karim Benzema și Vinicius JuniorFoto: Irina R Hipolito / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karim Benzema pleacă de la Real Madrid / Francezul va semna cu Al-Ittihad

Transferat în 2009 de la Lyon (35 milioane de euro), când avea 21 de ani, Benzema a stat mult timp în umbra lui Cristiano Ronaldo, dar a devenit unul dintre cei mai buni atacanți din lume, iar sezonul trecut a câștigat Balonul de Aur (44 goluri și 15 pase).

„Real Madrid și căpitanul Karim Benzema au ajuns la un acord pentru a încheia perioadă extraordinară și de neuitat ca jucător la clubul nostru. Real Madrid dorește să își exprime recunoștința și afecțiunea pentru una dintre legendele clubului”, se arată într-uncomunicatul clubului Real Madrid.

Potrivit Mundo Deportivo, Benzema ar fi acceptat oferta clubului saudit Al-Ittihad și va primi 200 de milioane de euro fără taxe pentru următoarele două sezoane.

Atacantul francez a primit propunerea săptămâna trecută și i-a transmis-o lui Florentino Pérez. Președintele Realului a încercat să îl convingă să rămână, dar a spus că îi va respecta decizia, deoarece, ca legendă a clubului, și-a câștigat dreptul de a-și decide viitorul.

Ultimul meci al lui Benzema în tricoul Realului va fi cel cu Athletic Bilbao, duminică, de la ora 19:30 (ultima etapă din LaLiga). Clubul își va lua marți „adio” de la Karim, într-o ceremonie organizată la Ciudad Real Madrid, de la ora 12:00 (ora Spaniei).

De știut:

  • Competițiile câștigate de Karim Benzema cu Real Madrid: Champions League de 5 ori, Cupa Mondială a Cluburilor de 5 ori, LaLiga de 4 ori, Supercupa Europei de 4 ori, Cupa Spaniei de 3 ori și Supercupa Spaniei de 3 ori.
  • Karim (353 de goluri) este al doilea cel mai bun marcator din istoria clubului Real Madrid, după Cristian Ronaldo (450 de goluri). Francezul a oferit și 165 de pase decisive.
  • Benzema este jucătorul din afara Spaniei care a îmbrăcat de cele mai multe ori tricoul Realului (647) și al cincilea în total, după Raul, Casillas, Sanchis și Hierro.