Paris Saint Germain pregătește deja noul sezon competițional, iar oficialii echipei din Ligue 1 sunt în negocieri avansate cu un jucător de la Real Madrid.

Marco AsensioFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marco Asensio s-a înțeles cu Paris Saint Germain - Spaniolul va pleca liber de contract de la Real Madrid

Christophe Galtier a anunțat joi la conferința de presă dinaintea ultimei etape din Ligue 1 că Lionel Messi nu va rămâne la Paris Saint Germain, iar campioana din Ligue 1 a început deja să se pregătească pentru sezonul 2023/24.

Pentru a suplini plecarea lui Lionel Messi, Fabrizio Romano a anunțat că parizienii sunt în negocieri avansate cu Marco Asensio, fotbalistul celor de la Real Madrid, care a anunțat că nu își va prelungi contractul cu formația de pe Santiago Bernabeu.

Cotat la 25 de milioane de euro conform Transfermarkt, Asensio se află din 2016 la prima echipă a „los blancos” și de atunci a strâns 285 de apariții, a marcat 61 de goluri și a oferit 32 de pase decisive.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a primit și o ofertă din Premier League, mai exact de la Aston Villa, dar câștigătoarea titlului din Ligue 1 l-a convins pe Asensio cu un salariu anual de aproximativ 10 milioane de euro, dublu față de ce primea la Real Madrid.