UEFA a anunțat vineri că Szymon Marciniak va arbitra finala Champions League, după ce polonezul şi-a cerut scuze pentru participarea la un eveniment asociat cu o mişcare de extremă dreapta, informează Reuters.

UEFA Champions LeagueFoto: DAX Images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Szymon Marciniak și-a cerut scuze și va arbitra finala Champions League

UEFA a anchetat prezenţa lui Marciniak la o reuniune organizată de Slawomir Mentzen, şeful partidului Confederaţia, cunoscut pentru că a lansat sloganul „Suntem împotriva evreilor, homosexualilor, avortului, fiscalităţii şi Uniunii Europene” şi pentru alte instigări la ură rasială.

Forul fotbalistic european a afirmat că „detestă valorile promovate de grup”, dar l-a păstrat ca arbitru al meciului dintre Manchester City și Inter Milano după ce acesta şi-a cerut scuze şi au existat clarificări din partea unui organism antidiscriminare.

„Vreau să-mi exprim cele mai profunde scuze pentru implicarea mea şi pentru orice suferinţă sau prejudiciu pe care ea le-ar fi putut cauza.

După reflecţie şi investigaţii ulterioare, a devenit evident că am fost indus în eroare şi nu am fost deloc conştient de adevărata natură şi afilierile acelui eveniment. Nu ştiam că era asociat cu o mişcare poloneză de extremă dreapta. Dacă aş fi fost conştient de acest fapt, aş fi refuzat categoric invitaţia” - Szymon Marciniak, într-un comunicat.

Astfel, Marciniak va conduce partida de pe 10 iunie, la Istanbul, în timp ce românul Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial (rezervă). Un alt român, Vasile Florin Marinescu, va fi rezervă pentru arbitrii asistenți.