​Arbitrul Anthony Taylor a fost agresat la aeroportul din Budapesta de suporteri ai echipei AS Roma, după ce echipa italiană a fost învinsă de Sevilla în finala Europa League.

Anthony TaylorFoto: Balint Szentgallay / Zuma Press / Profimedia

>> VIDEO Jose Mourinho, jigniri la adresa arbitrului după înfrângerea din finala Europa League / Ce a făcut cu medalia primită

Arbitrul finalei Europa League, agresat de suporterii echipei AS Roma

La aeroportul din Budapesta, arbitrul finalei a fost recunoscut de suporteri în timp ce aştepta să fie îmbarcat în avion. Familia centralului a fost bruscată. Către ei s-a aruncat cu apă şi chiar şi cu un scaun.

Potrivit Sky Sports, aeroportul din Budapesta a anunţat că, după incident, au început proceduri penale împotriva unui italian implicat.

Arbitrul a fost escortat către o zonă sigură şi a urcat apoi în avion în siguranţă, scrie News.ro.

După meciul de miercuri seara, antrenorul Jose Mourinho (AS Roma) a spus că Lamela (Sevilla) trebuia să fie eliminat și că AS Roma trebuia să primească un penalty în minutul 80.

„Arbitrul părea spaniol, ne-a dat atâtea cartonașe galbene. Și atunci când a trebuit să i-l acorde pe al doilea lui Lamela, nu a făcut-o. Și apoi el a marcat unul dintre penalty-uri. Este o mare nedreptate” - Jose Mourinho.

Sevilla a învins AS Roma în finala Europa League - Prima finală europeană pierdută de Jose Mourinho

Sevilla și-a îmbunătățit recordul în Europa League. Formația din LaLiga a ajuns la 7 trofee cucerite în istorie, după ce a câștigat și finala de la Budapesta, disputată împotriva celor de la AS Roma.

Roma a început mult mai bine partida și a deschis scorul în minutul 35 prin Paulo Dybala, care a fost găsit excelent de Mancini. Argentinianul și-a arătat calitatea și l-a executat pe Bounou, cu un șut la colțul lung, bine plasat.

În repriza secundă, Sevilla a jucat mult mai agresiv și a fost mai bine organizată, iar în minutul 55 Mancini a reluat în proprie poartă după o centrare foarte bună a lui Jesus Navas.

S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Mancini și Ibanez au ratat pentru italieni.