Ovidiu Hațegan era unul dintre cei mai apreciați arbitri români, dar a suferit un infarct în martie 2022 și a fost obligat să stea departe de terenul de fotbal. După mai bine de un an de zile, centralul a revenit și va conduce din nou un meci oficial.

Ovidiu HateganFoto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Ovidiu Hațegan va arbitra meciul Unirea Ungheni - Corvinul Hunedoara

Potrivit FRF, arbitrul în vârstă de 42 de ani a fost delegat de CCA la partida Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara, manşa tur a barajului de promovare în Liga 2.

Meciul se va juca sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00.

Haţegan va fi ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe şi Alexandru Corb, iar cel de-al patrulea oficial va fi Mircea Ardelean. Observator de arbitri va fi Ioan Onicaş.

La finalul lunii martie a anului trecut, Ovidiu Haţegan a suferit un infarct miocardic acut la finalul unui antrenament. Intervenţia chirurgicală a fost una cu succes, centralului fiindu-i montat un stent.

La momentul acela, Haţegan se afla inclusiv pe lista arbitrilor care urmau să facă deplasarea în Qatar pentru Campionatul Mondial spre finalul anului.

A avut nevoie de o perioadă de recuperare, dar şi-a reluat activitatea în camera VAR la doar 3 luni după operaţia prin care a trecut, la Supercupa României, primul meci cu sistem VAR în fotbalul românesc. Ulterior s-a aflat în camera VAR şi la meciuri importante pe plan european.

Ultimul meci oficial pe care Ovidiu Haţegan l-a condus la centru a fost Olympique Lyon – FC Porto, 1-1, disputat pe 17 martie 2022, în Europa League. Pe 20 aprilie, anul acesta, Ovidiu a fost invitat de UTA să arbitreze un joc-şcoală între echipa de seniori şi cea Under 18.