​Christophe Galtier, antrenorul echipei PSG, a confirmat miercuri că Lionel Messi va părăsi clubul la finalul sezonului.

Lionel MessiFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lionel Messi pleacă de la PSG, anunță Christophe Galtier

Tehnicianul a precizat că meciul de sâmbătă cu Clermont (Ligue 1, etapa 38) va fi ultimul pentru Messi pe Parc des Princes.

„Am avut privilegiul de a-l antrena pe cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Va fi ultimul meci al lui Leo pe Parc des Princes, împotriva lui Clermont. Sper că va fi primit bine de toți fanii.

Leo a fost criticat și s-au spus multe despre el, dar a avut un sezon bun (n.r. 21 goluri și 20 assist-uri). A avut nevoie să se adapteze în primul său an, iar în al doilea a fost remarcabil.

Cred că criticile nu sunt deloc justificate. La 35 de ani, după ce a fost cel mai bun la Cupa Mondială, bilanțul este impresionant. A fost mereu în slujba echipei” - Christophe Galtier, citat de Mundo Deportivo.

PSG spera ca aducerea lui Messi să o apropie de câștigarea Ligii Campionilor, dar argentinianul va părăsi gruparea cu doar două titluri de campion al Franței.

Printre posibilele destinații ale starului argentinian se numără Inter Miami, Al-Hilal și Barcelona.

Presa franceză vorbește despre o posibilă revenire a lui Lionel pe Camp Nou, dar precizează că Barcelona se confruntă cu dificultăți financiare. Totuși, L'Equipe afirmă că Messi ar putea ajunge la Inter Miami, iar gruparea din MLS ar urma să-l împrumute la clubul catalan.

Proaspăt câștigător al Cupei Mondiale cu naționala Argentinei, Messi are pe masă și o propunere astronomică de la Al-Hilal, unde ar urma să încaseze peste 250 de milioane de euro anual.