AS Roma a fost învinsă cu 4-1 la loviturile de departajare de Sevilla (a fost 1-1 după 90 și 120 de minute), iar antrenorul Jose Mourinho a contestat vehement mai multe decizii luate de arbitrul Anthony Taylor. Portughezul nu a dorit să păstreze medalia primită după finala Europa League și a dăruit-o unui fan.

Jose MourinhoFoto: Vannicelli/Grillotti / ipa-agenc / PA Images / Profimedia

Jose Mourinho dă vina pe arbitraj pentru înfrângerea din finala Europa League

„The Special One” a spus că Lamela trebuia să fie eliminat și consideră că AS Roma trebuia să primească un penalty în minutul 80.

„Am plecat epuizați fizic și psihic deoarece considerăm că rezultatul este nedrept. Au fost multe episoade îndoielnice, sunt atât de multe lucruri de revizuit. Adevărul este că toți suntem foarte triști. Mergem acasă morți din cauza unei nedreptăți.

Arbitrul părea spaniol, ne-a dat atâtea cartonașe galbene. Și atunci când a trebuit să i-l acorde pe al doilea lui Lamela, nu a făcut-o. Și apoi el a marcat unul dintre penalty-uri. Este o mare nedreptate.

Anul viitor, noi nu vom juca în Champions League, iar ăsta e un lucru bun, pentru că încă nu suntem pregătiți să fim acolo. Să sperăm că același lucru se va întâmpla și în cazul lui Taylor, care arbitrează doar acolo și face aceleași erori de rahat pe care le-a făcut în seara asta” - Jose Mourinho, citat de AS.

După meci, Mourinho și-a spus oful și în parcarea stadionului, unde l-a criticat dur pe centralul Anthony Taylor.

Jose Mourinho i-a oferit medalia de finalist unui copil

Dezamăgit de înfrângerea suferită, Mourinho i-a dăruit medalia unui copil și și-a explicat gestul la conferința de presă.

„Uneori nu păstrez medalia nici când câștig, așa că imaginați-vă cum e când pierd. Dacă aș păstra-o, aș uita-o undeva prin casă. În schimb, sunt sigur că pentru acel copil va fi ceva ce va păstra și de care își va aduce aminte” - Jose Mourinho.

Jose Mourinho nu exclude o posibilă plecare de la AS Roma

„Vreau să rămân la Roma, dar merit mai mult. Luni plec în vacanță, mai e timp până luni să vorbesc cu clubul, altfel vedem mai târziu. Trebuie să lupt pentru acești băieți.

Sunt un om serios, le-am spus proprietarilor în urmă cu câteva luni că dacă aș avea contact cu alte cluburi ar fi primii care vor afla.

Nu fac nimic în secret, sunt direct și sincer. Am vorbit cu Federația Portugheză în decembrie, de atunci nu am mai avut niciun alt contact. Mai am un an de contract cu Roma, aceasta este situația” - Jose Mourinho.

Sevilla a învins AS Roma în finala Europa League - Prima finală europeană pierdută de Jose Mourinho

Sevilla și-a îmbunătățit recordul în Europa League. Formația din LaLiga a ajuns la 7 trofee cucerite în istorie, după ce a câștigat și finala de la Budapesta, disputată împotriva celor de la AS Roma.

Roma a început mult mai bine partida și a deschis scorul în minutul 35 prin Paulo Dybala, care a fost găsit excelent de Mancini. Argentinianul și-a arătat calitatea și l-a executat pe Bounou, cu un șut la colțul lung, bine plasat.

În repriza secundă, Sevilla a jucat mult mai agresiv și a fost mai bine organizată, iar în minutul 55 Mancini a reluat în proprie poartă după o centrare foarte bună a lui Jesus Navas.

S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Mancini și Ibanez au ratat pentru italieni.