Erling Haaland este la primul sezon în Premier League de când a fost transferat de la Manchester City, iar atacantul norvegian a bătut record după record cu fiecare etapă disputată.

Erling HaalandFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

>>> Fostul coleg de cameră al lui Erling Haaland, incursiune în viața privată a norvegianului

Erling Haaland, cel mai bun jucător din Premier League, dar și cel mai bun tânăr jucător din campionatul Angliei

Adus pentru suma de 60 de milioane de euro de la Borussia Dortmund, Erling Haaland a impresionat încă de la primul său sezon în Premier League.

Fotbalistul norvegian a strâns în acest sezon 35 de apariții în campionatul Angliei și a reușit să marcheze nu mai puțin de 36 de goluri, record absolut într-o stagiune de Premier League.

Haaland i-a depășit la acest capitol pe Andy Cole și Alan Shearer, iar în prezent acesta este și campion cu formația de pe Etihad Stadium.

Ca recompensă pentru sezonul fantastic alături de City, Erling Haaland a primit distincția de cel mai bun fotbalist al stagiunii în Anglia, dar și cea de cel mai bun tânăr jucător din Premier League în sezonul 2022/23.

Sezonul însă este departe de a se fi încheiat pentru „cetățeni”. Vechea și noua campioană a Angliei va juca pe data de 3 iunie în finala Cupei cu Manchester United și pe 10 iunie în finala Ligii Campionilor, cu Inter.