Qatari Sports Investments, proprietarii clubului Paris Saint-Germain, se află în discuții avansate pentru preluarea echipei Sampdoria, retrogradată recent din Serie A, într-un parteneriat cu președintele lui Leeds United, Andrea Radrizzani.

Fanii celor de la PSGFoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Șefii PSG vor să investească la Sampdoria

Conform presei franceze, Radrizzani ar urma să preia pachetul majoritar de acțiuni al clubului, în timp ce qatarezii se vor mulțumi cu o participație minoritară, scrie Daily Mail.

Acordul ar fi similar cu cel încheiat anul trecut, prin care Qatari Sports Investments a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la echipa portugheză Braga.

De asemenea, proprietarii de la PSG discută și posibilitatea preluării de acțiuni la clubul spaniol Malaga și la gruparea braziliană Santos, într-o încercare de mărire a portofoliului.

În același timp, patronul celor de la Leeds, Andrea Radrizzani speră ca echipa sa să evite retrogradarea din Premier League în acest weekend și are în plan să vândă pachetul majoritar dacă se va reuși menținerea în primul eșalon din Anglia.

Cu două etape înainte de finalul sezonului în Serie A, Sampdoria ocupă ultima poziție a clasamentului, cu doar 18 puncte.