​Ruud van Nistelrooy a demisionat din funcția de antrenor al echipei PSV Eindhoven, deși a câștigat două trofee în acest sezon.

Ruud van NistelrooyFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

​Ruud van Nistelrooy a demisionat de la PSV

Fostul mare atacant olandez și-a început cariera de antrenor la echipa de tineret a lui PSV și a fost numit la conducerea primei echipe în vara anului trecut.

În primul său sezon, PSV a învins Ajax în finala Cupei Olandei și în Supercupa Olandei, iar în Eredivisie ocupă locul al doilea (care duce în preliminariile Champions League).

Cu toate acestea, Van Nistelrooy a renunțat acum la funcția sa spunând că nu se simte sprijinit de conducerea clubului. Antrenorul a fost dezamăgit după ce doi jucători importanți au fost transferați în ianuarie: Cody Gakpo la Liverpool și Noni Madueke la Chelsea.

„Antrenorul principal Ruud van Nistelrooij a anunțat miercuri dimineață că va părăsi PSV.

După mai multe discuții despre afacerile interne care au avut loc în ultimele săptămâni, marți seara a avut loc o întâlnire între Consiliul de Administrație și Van Nistelrooij. S-a decis să se mențină accentul pe meciul de duminica viitoare cu AZ și să se continue discuțiile după încheierea sezonului.

Van Nistelrooij a transmis în această dimineață că, în opinia sa, nu există suficient sprijin în cadrul clubului pentru a continua mai mult timp. El a explicat imediat acest lucru jucătorilor și personalului. În această duminică, la cererea conducerii, Fred Rutten va prelua temporar rolul de antrenor principal.

PSV regretă decizia lui Van Nistelrooij și îi este recunoscător pentru câștigarea Cupei și Supercupei”, se arată în comunicatul celor de la PSV.

Fred Rutten, care a fost asistentul lui Van Nistelrooy, va fi antrenor interimar.

Clasament Eredivisie

1. Feyenoord Rotterdam 82 puncte

2. PSV Eindhoven 72

3. Ajax Amsterdam 69

4. AZ Alkmaar 67

5. Twente Enschede 61

6. Sparta Rotterdam 67 etc.