Pep Guardiola și Jose Mourinho s-au întâlnit de multe ori în carieră, iar duelurile lor au avut uneori și momente mai tensionate. Ibericul surprinde atunci când a fost întrebat care este cel mai mare rival din cariera sa, Guardiola nominalizându-l pe Jurgen Klopp.

Pep GuardiolaFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Jurgen Klopp i-a luat fața lui Jose Mourinho - Neamțul, cel mai mare rival pentru Pep Guardiola

Proaspăt campion în Premier League cu Manchester City, Guardiola a fost chestionat pe marginea subiectului rivalităților din antrenorat.

Mulți s-ar fi așteptat ca Guardiola să-l nominalizeze pe Mourinho (AS Roma în prezent) drept marele său rival, dar ibericul a surprins prin alegerea sa.

„Jurgen Klopp a fost, ca antrenor, cel mai mare rival pe care l-am avut în carieră. Și cred că atât Liverpool, cât și Manchester City joacă un fotbal atractiv”, spune Guardiola într-o conferință de presă, citat de elfutbolero.

Guardiola vs Mourinho 12-7

De-a lungul timpului, Guardiola și Mourinho s-au duelat de 25 de ori. Ibericul este în avantaj: 12 victorii față de cele 7 ale lui Mourinho. Au fost șase remize între echipele antrenate de cei doi. Golaveraj clar tot în favoarea lui Pep: 45-33.

Guardiola vs Klopp 11-12

De cealaltă parte, Guardiola și Klopp (tehnicianul celor de la Liverpool) au fost adversari în 28 de rânduri. Pep are 11 victorii, Klopp are 12, iar 5 partide s-au încheiat nedecis. Golaverajul este în favoarea lui Pep: 53-49.

Pentru Guardiola va urma finala Champions League de la Istanbul, de pe 10 iunie. Adversară îi va fi Inter Milano. Ibericul a cucerit în carieră de două ori trofeul: cu FC Barcelona în 2009 și 2011.

De asemenea, Guardiola va mai disputa o finală: cea a Cupei Angliei. Manchester City va da pe Wembley peste marea rivală Manchester United în data de 3 iunie, de la ora 17:00.