Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, s-a declarat surprins după ce Federația Spaniolă de Fotbal a decis anularea cartonașului roșu primit de Vinicius Junior în meciul cu Valencia (în timpul căruia brazilianul de la Real Madrid a fost ținta rasismului).

XaviFoto: Nderim Kaceli / Enne Images / Avalon / Profimedia

Xavi spune că Federația Spaniolă nu trebuia să anuleze cartonașul roșu primit de Vinicius

Deja campioană, Barcelona a suferit a doua înfrângere consecutivă în LaLiga: 1-3 vs Real Valladolid. La finalul partidei, lui Xavi i-a fost cerută părerea cu privire la hotărârea luată de Federație.

„Actele de rasism și insultele trebuie sancționate. Dar gesturile comise pe teren reprezintă alt subiect. Este clar că a fost o agresiune și sunt surprins că a fost anulat cartonașul roșu pentru Vinicius. Un lucru n-are nicio legătură cu altul” - Xavi, citat de Marca.

După meciul Valencia - Real Madrid, scor 1-0, arbitrul Ricardo de Burgos Bengoetxea a susținut în raportul de arbitraj că Vinicius „și-a lovit un adversar în față, cu mâna, într-un moment în care jocul era întrerupt”.

Comisia de Competiții a explicat de ce a fost anulat cartonașul brazilianului: „Decizia luată de arbitru a fost influențată de faptul că a omis anumite elemente la acea fază, care i-au afectat judecata. Arbitrul nu a văzut anumite faze și de aceea a luat o decizie greșită, i-a fost imposibil să evalueze complet situația”.

Odată cu anularea cartonașului, Vinicius a scăpat și de suspendare și va putea juca miercuri împotriva celor de la Rayo Vallecano (etapa 36 din LaLiga).

>> Vedeta Realului, conflict cu suporterii din LaLiga: „Spania este o țară a rasiștilor”

>> VIDEO Vinicius, postare virală după ce a fost victima rasismului în meciul cu Valencia