În prezent împrumutat în Ligue 1 la Auxerre, Andrei Ionuț Radu luptă alături de echipa sa pentru rămânerea în primul eșalon al fotbalului francez. Portarul român a luat deja decizia în privința viitorului său.

Ionuț Radu, AuxerreFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Ionuț Radu își dorește să rămână în Ligue 1 la Auxerre

După o primă parte de sezon nereușită la Cremonese, Ionuț Radu a fost împrumutat la Auxerre, acolo unde evoluțiile de excepție l-au readus la echipa națională de fotbal a României.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani este titular incontestabil la formația din Ligue 1, iar portarul român a decis deja că vrea să rămână aici și la finalul acestui sezon.

Cu două etape înainte de finalul stagiunii, Auxerre este pe locul 16 în Ligue 1, la doar un punct peste primul loc retrogradabil, ocupat de Nantes.

Agentul lui Ionuț Radu a confirmat pentru Tuttomercatoweb că acesta are în plan să rămână la Auxerre, cu condiția ca echipa franceză să evite retrogradarea.

„A avut un sezon grozav la Auxerre. Să sperăm că va veni salvarea (n.r. – oferta pentru un transfer definitiv). În acel moment, viitorul său va fi evaluat cu calm.” - a declarat Oscar Damiani.

La conferința de presă dinaintea partidei cu Toulouse, portarul român a răspuns clarificat care sunt intențiile sale după finalul acestui sezon.

„Îmi place să iau fiecare meci pe rând, pentru că nu poți prezice viitorul. Poți să îți creezi viitorul, este adevărat, dar e mai bine să iei meci cu meci, pentru că dacă de descurci bine, cu siguranță te vei descurca bine și în viitor.

Ăsta este cel mai important lucru. Mai întâi trebuie să o salvăm pe Auxerre, iar apoi ne vom gândi și la alte lucruri. Asta este prioritatea acum.” - a transmis Ionuț Radu.

3.5 milioane de euro este cota de piață a lui Ionuț Radu conform Transfermarkt.