Juventus nu a scăpat de depunctare în scandalul plus-valențelor din Italia și formația antrenată de Massimiliano Allegri a coborât în afara locurilor de cupe europene.

Jose MourinhoFoto: Federico Proietti/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jose Mourinho le ia apărarea celor de la Juventus după ce echipa a fost penalizată cu 10 puncte

Gruparea torineză ar fi prezentat în mod eronat pierderile financiare din perioada 2018-2020, iar în urma investigațiilor, Curtea Federală Italiană a pedepsit echipa din Torino cu 15 puncte în Serie A.

Oficialii celor de la Juventus au făcut apel, iar Comisia de Recurs a luat decizia de a le restitui punctele, dar situația nu a rămas așa.

Cazul a fost rejudecat de către Curtea Federală Italiană, iar „Bătrâna Doamnă” nu a scăpat de depunctare. Mai exact, Juventus a fost penalizată cu 10 puncte și în prezent este în afara locurilor de cupe europene cu două etape înainte de finalul sezonului.

Lucrul acesta l-a indignat și pe Jose Mourinho, actualul antrenor al celor de la AS Roma, care a precizat că această decizie pătează reputația campionatului italian.

„E o glumă să primești această sancțiune cu două meciuri înainte de finalul campionatului. Am fi gestionat diferit meciurile cu Monza și Bologna dacă am fi știut verdictul de dinainte.

Îmi pare rău pentru toată lumea, chiar și pentru Max Allegri (n.r. antrenorul lui Juventus) și pentru colegii care se confruntă cu această situație. Cred că ea pătează reputația acestui campionat.” - a transmis „The Special One”, conform publicației Goal.

Clasament Serie A

1 Napoli 86p

2 Lazio 68p

3 Inter 66p

4 AC Milan 64p

5 Atalanta 61p

6 AS Roma 60p

7 Juventus 59p