Clubul Alianza FC (El Salvador) a fost sancţionat cu o interdicţie de un an pentru spectatori, după ce 12 persoane au murit pe stadion, sâmbătă, în timpul meciului cu FAS, informează AFP.

12 suporteri au murit la un meci din El SalvadorFoto: Alex Pena / AFP / Profimedia

Alianza FC (El Salvador) va juca un an fără spectatori

Tragedia a avut loc după 15 minute de joc pe stadionul Cuscatlán din San Salvador, unde a avut loc o busculadă mortală.

Cel puţin 12 persoane au murit pe stadion, iar alte peste 500 de persoane au solicitat îngrijiri medicale.

„Responsabilitatea pentru evenimentele care au avut loc pe stadionul Cuscatlan în timpul meciului aparţine (Alianza), în calitate de echipă locală şi, prin urmare, de organizator al meciului", se arată în comunicatul comisiei de disciplină a Federației de Fotbal din El Salvador (FESFUT).

Prin urmare, clubul a fost obligat să „joace cu uşile închise, fără sprijinul spectatorilor, pentru o perioadă de un an” şi să plătească o amendă de 30.000 de dolari înainte de 21 iulie, a precizat federaţia.

FESFUT a constatat, de asemenea, că Alianza „nu a adoptat măsuri de prevenire a evenimentelor” sau a făcut-o „din neglijenţă”. În special, a constatat că TOATE controalele de acces la stadion au fost „vădit deficitare”.

Clubul advers, FAS, a fost declarat învingător cu 2-0 în manşa secundă a sferturilor din play-off-ul campionatului local, iar Alianza, care a pierdut prima manşă cu 1-0, este astfel eliminată.

De asemenea, clubul gazdă, care susţine că este implicat în ancheta judiciară, a fost acuzat de „lipsă de colaborare” de către federaţie pentru că nu a prezentat un raport comisiei de disciplină, scrie News.ro.