CSA Steaua a terminat pe poziția secundă în Liga a doua la fotbal, dar „militarii” nu au drept de promovare în SuperLigă nici în acest sezon, din cauza formei de organizare.

CSA Steaua Bucuresti si fanii saiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Daniel Oprița rămâne antrenorul Stelei și în sezonul viitor

În ultima etapă a play-off-ului ligii secunde, CSA Steaua a învins pe teren propriu Gloria Buzău, scor 4-2 și a terminat campionatul cu 52 de puncte, cu opt mai puțin decât liderul Poli Iași.

Într-un comunicat postat pe rețelele de socializare, CSA Steaua acuză Federația Română de Fotbal pentru interpretarea eronată a Legii Sportului și anunță viitoare demersuri legale pentru a evolua în prima ligă.

Totodată, antrenorul Daniel Oprița a fost reconfirmat în funcție, deși anunțase că va pleca, în urma conflictului cu juristul Florin Talpan.

„Punct final în sezonul Ligii 2, sezonul 2022-2023. Echipa noastră termină pe poziția secundă, care ne asigură promovarea din punct de vedere sportiv.

Interpretarea eronată a Legii Sportului, de către Federația Română de fotbal, ne pune în situația de a căuta soluții legale pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Facem precizarea că un eventual demers al clubului nostru, nu putea fi întreprins, decât după comunicarea oficială a FRF.

Felicităm jucătorii și staff-ul tehnic pentru performanța reușită și mulțumim fanilor pentru suportul necondiționat.

De asemenea, dorim să vă comunicăm că Daniel Oprița va fi antrenorul echipei noastre și în sezonul viitor, iar componența lotului de jucători va fi strict în responsabilitatea lui și a staff-ului tehnic”, a anunțat CSA Steaua într-un comunicat de presă.