Paris Saint Germain a luat vineri o decizie în privința căpitanului echipei, brazilianul Marquinhos, care va rămâne pe Parc des Princes pentru următorii cinci ani.

Jucatorii celor de la PSGFoto: Matteo Bottanelli/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marquinhos a semnat cu PSG până în 2028

„Sunt fericit să anunţ această prelungire a contractului, dar şi foarte mândru. Este un moment special pentru mine. PSG mi-a dat mereu multă încredere şi eu, la rândul meu, am încredere imensă în club. Sunt convins că vom face în continuare lucruri frumoase împreună”, a declarat Marquinhos.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani are acum contract până la 30 iunie 2028.

Brazilianul este legitimat la PSG de la vârsta de 19 ani, din iulie 2013. În cele zece sezoane la echipa franceză, a câştigat de şapte ori campionatul, de şase ori Cupa Franţei, de şase ori Cupa Ligii Franţei şi de şapte ori supercupa.

În 8 aprilie, la partida din Ligue 1 cu OGC Nice, Marquinhos a atins pragul de 400 de meciuri jucate pentru PSG. El este al treilea din topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri la PSG, după Jean-Marc Pilorget (435) şi Marco Verratti (413). În prezent, Marquinhos are 405 meciuri.

În plus, brazilianul este fotbalistul cu cele mai multe partide jucate pentru PSG în cupele europene: 81, scrie News.ro.

Din 2020, Marquinhos este căpitanul echipei.