​Mirel Rădoi a explicat că Mihai Stoichiță a avut o contribuție importantă în momentul în care fostul selecționer a hotărât să părăsească banca naționalei României, iar acum directorul tehnic al FRF a reacționat.

Mihai StoichitaFoto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia

Mirel Rădoi, deranjat de Mihai Stoichiță: „Când văd că iese și țipă, eu nu accept”

Fostul selecționer a precizat că voia să plece chiar din timpul meciului cu Islanda (preliminarii CM 2022), fiind deranjat de faptul că Stoichiță le dădea indicații jucătorilor din tribună.

„Eu şi acum mă înţeleg foarte bine cu cei din conducerea Federaţiei. Nu am plecat certat cu nimeni. Dar şi acum îi reproşez lui nea Mihai. Când văd că directorul tehnic al Federaţiei iese şi ţipă de sus „Urcă, urcă, urcă!”, eu nu accept.

Accept de la un spectator. E liber să spună ce vrea. Dar nu de la directorul tehnic. Pentru că directorul tehnic m-a pus pe mine să fac lucrul ăla. Dacă tu începi să vorbeşti, înseamnă că nu ai încredere. Şi nu trebuie să mai fiu acolo.

Nu, ăla a fost primul meci la tineret. Şi după aceea s-a întâmplat la meciul cu Islanda, 0-0, acasă. Noi aveam mingea şi el ţipa „Urcă”. De parcă noi, la 0-0, nu ştiam că trebie să câştigăm meciul ca să terminăm pe locul 2.

I-am zis că dacă se mai întâmplă a doua oară, plec. S-a întâmplat. Şi drept dovadă, am plecat. Am aşteptat să se termine meciul. Dacă noi conduceam, plecam de pe bancă în timpul meciului. Am vrut să-l las pe Dică. Serios!” - Mirel Rădoi, în cadrul unui podcast, citat de GSP.

Mihai Stoichiță, surprins de afirmațiile lui Mirel Rădoi: „Nu cred că a spus asta”

Stoichiță a afirmat că are o relație bună cu Rădoi și nu înțelege cum s-a ajuns la această discuție.

"Când a spus asta? Eu nu cred că a spus asta. Mi se pare un subiect de acum un an și ceva, când a fost meciul cu Islanda, care a fost decisiv. Din ce îmi aduc aminte, după ce s-a terminat acel meci, am avut câteva întâlniri în care aproape îl convinsesem să rămână la națională.

Nu înțeleg. Am fost cu președintele la el. Apoi, în Liechtenstein, în avion, am avut o discuție numai eu cu el, i-am spus că se întâmplă, pentru că voiam să câștigăm, strigasem: 'Urcă, urcă'. Nici nu mai țin minte ce am strigat. Nu cred că a fost la meciul de tineret. Nici nu mai știu la ce meci.

Atunci erau probabil spectatori, la Voluntari, nu știu dacă se aude, aveam voie să strig. Nu știu dacă se auzea. Sunt surprins, am mai vorbit cu Mirel, dar nu am mai reluat acest subiect. Eu nu am fost niciodată deranjat de strigătele oricui din tribună, se mai întâmplă, poate striga orice spectator.

De ce să mă deranjeze (n.r. dacă ar fi strigat Săndoi)? Vrea să mă ajute, nu să mă distrugă. Cum să nu? Păi tu nu strigai, Florine (n.r. către Florin Prunea), la jucătorii tăi, când erai la Iași? Când era și o situație de criză.

Dacă a acceptat întâlnirile cu președintele și cu mine după meciul cu Liechtenstein, în care clar i s-a spus lui Mirel... Întâlnirea a avut loc după două-trei săptămâni. Atunci au venit jucătorii și m-au luat de la masă să mă duc la președinte și să îi spun că ei îl vor antrenor în continuare.

După aceea, m-am dus și am făcut demersurile.

Eu nu văd niciun conflict, nu îmi dau seama de unde această problemă dintr-odată. Relația e una bună în continuare. Sincer, nu știu, au trecut vreo doi ani, a fost și un eșec, necalificare la baraj, a trecut ceva vreme, au fost apoi multe discuții cu mulți antrenori.

Dar după acea campanie, după meciul cu Liechtenetein, am avut sigur trei întrevederi cu Mirel și cu președintele. Nu a spus de la început un 'nu', a cerut un timp de gândire. După aceea, el a justificat că vrea să antreneze echipe de club, să antreneze zi de zi. A plecat la Craiova, nu?” - Mihai Stoichiță la DigiSport.