AS Roma s-a calificat în finala UEFA Europa League, după ce a remizat în deplasare la Bayer Leverkusen (0-0, 1-0 la general), la capătul unui meci în care nemții au irosit peste 20 de ocazii de gol. În cealaltă semifinală, Sevilla a trecut de Juventus (3-2 la general), în urma reprizelor de prelungiri.

UEFA Europa LeagueFoto: Mikolaj Barbanell/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

AS Roma a eliminat-o pe Bayer Leverkusen în semifinale

AS Roma este în a doua finală de cupă europeană consecutivă cu Jose Mourinho.

Formația care a jucat finala UEFA Conference League din sezonul trecut, pe care a și câștigat-o, a obținut calificarea în finala Europa League, după ce a eliminat Bayer Leverkusen în dublă manșă, cu scorul de 1-0 la general.

Pe BayArena, echipa italiană a suferit ca un adevărat gladiator în fața asediului nemților, care a ratat mari șanse de a deschide scorul și de a echilibra situația la general.

Rând pe rând, elevii lui Xabi Alonso s-au întrecut în ratări și nu au reușit sub nicio formă să găsească drumul spre gol, meciul încheindu-se 0-0.

Sevilla a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Juventus

În Spania, Sevilla a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Juventus.

Intrat pe teren în locul lui Moise Kean, Dușan Vlahovic a deschis scorul pentru formația torineză (min 65), la o fază la care sârbul a profitat de o greșeală în defensiva spaniolilor.

Replica specialistei Europa League nu a întârziat, iar Suso a restabilit egalitatea 6 minute mai târziu, cu un șut puternic la care Szczesny nu a avut cum să intervină.

Astfel, meciul a ajuns în prelungiri, acolo unde tot gazdele au fost cele care au mai înscris o dată. Erik Lamela a punctat în minutul 95, iar golul o trimite pe Sevilla în marea finală.

Marcos Acuna a fost eliminat pentru comportament nesportiv în minutul 115.

Marea finală se va disputa pe data de 31 mai la Budapesta, pe Pușkaș Arena.