Ajunsă în finala UEFA Champions League după ce a eliminat-o categoric pe Real Madrid (5-1 la general), Manchester City se gândește deja la următorul sezon competițional. Pep Guardiola a stabilit care este principala țintă a „cetățenilor” pe piața transferurilor în această vară.

Josko Gvardiol, RB LeipzigFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Josko Gvardiol este dorit pe Etihad Stadium

După ce a impresionat la Campionatul Mondial din Qatar, Josko Gvardiol se află pe lista mai multor cluburi de top din Europa.

Fundașul în vârstă de 21 de ani a crescut enorm de când se află la RB Leipzig, iar Manchester City și-a exprimat deja interesul de a-l transfera pe croat.

Jurnaliștii de la Daily Mail scriu că Pep Guardiola și-l dorește mult pe Gvardiol, fiind văzut drept înlocuitorul perfect pentru Aymeric Laporte, care o va părăsi pe Manchester City la finalul acestui sezon.

Tot sursa citată menționează că RB Leipzig nu îi va da drumul fundașului pentru mai puțin de 85 de milioane de lire sterline, astfel că „cetățenii” vor fi nevoiți să scoată bani frumoși din buzunare pentru a-l aduce pe Josko Gvardiol pe Etihad Stadium.

Gvardiol este format la academia celor de la Dinamo Zagreb, iar din vara anului 2021 se află în Bundesliga. RB Leipzig a plătit pentru el suma de 18.8 milioane de euro, iar de atunci acesta a strâns 86 de apariții la echipa germană.

75 de milioane de euro este cota de piață a lui Gvardiol conform Transfermarkt.