Tottenham se va lupta până la finalul acestui sezon pentru a prinde un loc de cupe europene, iar formația din Londra va renunța la mai mulți jucători în această vară. Unul dintre ei este cel care a dus echipa în finala UEFA Champions League din anul 2019.

Lucas MouraFoto: Peter Dejong / AP / Profimedia

Lucas Moura va pleca de la Tottenham la finalul sezonului

Ajuns la vârsta de 30 de ani, Lucas Moura nu va mai continua la Tottenham Hotspur din vara acestui an.

Brazilianul se află în ultimele luni de contract cu gruparea din nordul Londrei și nu i-a fost propusă prelungirea, astfel că va rămâne liber de contract.

Adus în ianuarie 2018 de la Paris Saint Germain pentru suma de 28.4 milioane de euro, Lucas Moura este unul dintre jucătorii de care se leagă ultima mare performanță a echipei din Premier League.

Fotbalistul format la academia celor de la Sao Paulo a fost cel care a calificat-o pe Tottenham în finala Ligii Campionilor din 2019, în acel meci nebun în care a marcat o triplă pe terenul celor de la Ajax Amsterdam.

Chiar dacă Tottenham a pierdut finala cu Liverpool, acea performanță este una care ocupă un loc special în istoria clubului.

„Mulțumim pentru amintiri, Lucas!

Putem confirma că Lucas Moura va pleca la finalul acestui sezon, ca urmare a contractului scadent.” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

219 apariții, 38 de goluri și 27 de pase decisive sunt cifrele lui Lucas Moura în tricoul celor de la Tottenham.

Fotbalistul este cotat în prezent la 9 milioane de euro conform Transfermarkt.