AC Milan s-a oprit în semifinalele UEFA Champions League și are toate șansele să nu prindă un loc de Liga Campionilor în sezonul următor, fiind pe locul 5 în Serie A la acest moment, la 4 puncte de Lazio.

Ruben Loftus-CheekFoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Milan negociază cu Chelsea pentru transferul lui Ruben Loftus-Cheek

Deși a ajuns surprinzător până în semifinalele UEFA Champions League, AC Milan are parte de un final dezamăgitor de sezon.

Echipa antrenată de Stefano Pioli a fost eliminată de rivala Inter din Liga Campionilor (3-0 la general) și se află abia pe locul 5 în Serie A, cu șanse mici de a prinde un loc în primele 4.

Oficialii campioanei Italiei din sezonul trecut și-au stabilit deja prioritățile pentru vara acestui an și vor să forțeze transferul unui jucător de la Chelsea.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano scrie că Ruben Loftus-Cheek este prioritatea numărul 1 a celor de la AC Milan.

Cu 22 de apariții în acest sezon de Premier League, fotbalistul englez în vârstă de 27 de ani este dorit pe San Siro.

Loftus-Cheek este un produs al academiei celor de la Chelsea, iar în cariera sa, acesta a mai evoluat pentru Crystal Palace și Fulham, la ambele formații sub formă de împrumut.

Cotat la 25 de milioane de euro conform Transfermarkt, Ruben Loftus-Cheek poate evolua pe postul de mijlocaș central și mijlocaș defensiv, dar și pe postul de mijlocaș dreapta.