​FIFA a prezentat logoul oficial al Cupei Mondiale de fotbal din 2026, competiție care va avea loc în SUA, Canada și Mexic, iar varianta aleasă de forul mondial nu a fost pe placul microbiștilor.

Trofeul Cupei Mondiale de fotbalFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Logoul CM 2026, criticat de microbiști: „Pur și simplu penibil”

Într-un eveniment organizat la Los Angeles, la care au participat și legende precum brazilianul Ronaldo, FIFA a explicat cum a fost realizată sigla.

„Pentru prima dată în istorie, sunt reprezentate o imagine a trofeului şi a anului turneului, formând un limbaj de design inovator, care ancorează emblema pentru 2026 şi mai departe.

Imaginea trofeului şi a anului vor permite personalizarea pentru a reflecta unicitatea fiecărei ţări gazdă, construind în acelaşi timp o structură de marcă identificabilă pentru anii următori", se arată în comunicatul FIFA.

Designul ales de FIFA i-a dezamăgit pe internauți, care au reacționat în secțiunea de comentarii: „Ce naiba e asta?”, „Pur și simplu penibil”, „Mai aveți trei ani să-l reparați” sau „Cineva a primit zeci de mii de euro pentru a crea asta”.

Grupele CM 2026 vor fi alcătuite pe criterii regionale: „Provocarea va fi logistica”

În 2026 se va disputa prima Cupă Mondială cu 48 de echipe, în loc 32 ca până acum, şi va fi pentru prima dată când cel mai mare eveniment fotbalistic de pe planetă se va derula în trei ţări, scrie Agerpres.

Statele Unite vor găzdui cea mai mare parte a turneului, cu 11 oraşe din totalul de 16 stabilite pentru Mondialul din 2026: Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami şi New York/New Jersey.

Mexico City, Guadalajara şi Monterrey vor fi locurile de desfăşurare în Mexic, în timp ce, din partea Canadei, Vancouver şi Toronto au fost oraşele alese.

Grupele din primul tur al competiției vor fi organizate pe criterii regionale, pentru a limita deplasările, a anunţat Gianni Infantino, președintele FIFA, citat de AFP.

„Provocarea va fi logistica, distanţele, fusul orar, diferenţele climatice la fel - altitudinea din Mexic, nivelul mării în alte regiuni. Deci, este important pentru noi să creăm un mediu bun pentru ca echipele şi fanii să se afle în cele mai bune condiţii posibile.

Acest lucru înseamnă să nu fie nevoie de prea multe călătorii, mai ales la debut. Vom crea grupe în care echipele vor fi cazate în funcţie de tragerea la sorţi.

A fost unul dintre avantajele Cupei Mondiale din Qatar, unde un jucător, la o oră după meci, putea să fie în patul său. În 2026 vor fi deplasări, dar noi vom coordona acest lucru şi ne vom asigura că sunt întrunite cele mai bune condiţii posibile pentru echipe” - Gianni Infantino, președintele FIFA.