Real Madrid a suferit cea mai usturătoare înfrângere din istoria participărilor în Champions League, 4-0 pe terenul lui Manchester City, și a fost eliminată în semifinale. La finalul partidei de pe Etihad Stadium, antrenorul Carlo Ancelotti a fost întrebat dacă va continua pe banca clubului blanco și după acest eșec.

Reactia lui Carlo Ancelotti la imbratisarea dintre Erling Haaland si Pep GuardiolaFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

>> Carlo Ancelotti și recordul stabilit în meciul cu Manchester City din UEFA Champions League

Carlo Ancelotti spune că nu va pleca de la Real Madrid

În vârstă de 63 de ani, Ancelotti a afirmat că are susținerea conducerii și va rămâne antrenorul Realul și în sezonul următor.

„E timpul să ne gândim la sezonul viitor. E un eșec, se întâmplă în fotbal. Ce s-a întâmplat în această seară nu are logică. Uneori joci împotriva unui adversar mai bun. Au meritat să câștige, au fost superiori. Trebuie să învățăm din acest eșec.

Nimeni nu se îndoiește de mine. Președintele mi-a spus asta acum 15 zile când am discutat. Nu trebuie să facem o dramă. Lotul actual s-a descurcat foarte bine și o va face la fel de bine și anul viitor.

E un succes că am ajuns în semifinale. O să fiu aici, pentru a mă lupta să câștigăm trofeul Champions League” - Carlo Ancelotti, potrivit Marca.

>> Pep Guardiola, revanșa luată în fața Realului și jucătorul care l-a impresionat în acest sezon

Carlo Ancelotti, criticat în presa din Spania după umilința cu Manchester City

Jurnaliștii de la MARCA au criticat prestația echipei pregătite de Carlo Ancelotti în meciul de pe Etihad și consideră că Real are nevoie de un nou antrenor.

„Real Madrid își ia rămas bun de la Champions League cu o înfrângere care doare și care poate provoca consecințe și mișcări... cu Ancelotti în lumina reflectoarelor.

O echipă inoperantă și complet depășită de un rival dezlănțuit și care nu-i dădea nicio opțiune. Nici măcar atunci când City i-a lăsat să ia aer, madrilenii nu au putut să-și facă apariția în meci.

Echipa lui Ancelotti a suferit o înfrângere istorică și el nu a făcut nimic pentru a o remedia. A fost copleșit de la început până la sfârșit și nu a operat nicio singură schimbare de direcție cu care să zguduie jocul și să încerce să-l întoarcă.

Și-a lăsat oamenii în derivă prea mult timp. Scorul de 4-0 de la finalul meciului ar fi putut fi perfect scorul în primele 30 de minute” - MARCA.

De știut:

  • Carlo Ancelotti l-a depășit miercuri pe Sir Alex Ferguson în clasamentul antrenorilor cu cele mai multe meciuri în UEFA Champions League: 191.
  • Golurile celor de la Manchester City au fost înscrise de Bernardo Silva ('23, '37), Manuel Akanji ('76) și Julian Alvarez ('90+1).
  • Manchester City și Inter Milano se vor duela pe 10 iunie pentru marele trofeu Champions League. Finala se va juca pe stadionul Ataturk din Istanbul.