Eliminată dramatic de Real Madrid în urmă cu un an, Manchester City și-a luat revanșa, a surclasat cea mai titrată echipă din istoria Champions League (14 trofee) și s-a calificat în marea finală de la Istanbul. La finalul partidei de pe Etihad Stadium (4-0), antrenorul Pep Guardiola a fost entuziasmat și a vorbit despre ce înseamnă acest rezultat pentru echipa sa.

Pep GuardiolaFoto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Pep Guardiola, imperialul Rodri și calificarea în finala Champions League

Tehnicianul iberic și-a lăudat jucătorii și l-a dat drept exemplu pe Rodri, un mijlocaș care nu primește la fel de multă atenție precum atacantul Erling Haaland, dar despre care Guardiola spune că joacă un rol foarte important în echipa „cetățenilor”.

„Acasă ne simţim incredibil de confortabil în faţa fanilor noştri. Am simțit că a trebuit să îndurăm un an de suferinţă după înfrângerea (cu Real) de anul trecut. A fost atât de dureros când oamenii au criticat lipsa de personalitate a jucătorilor.

Un an mai târziu, arătăm din nou cât de special este acest grup de jucători. Dar trebuie să-i felicităm pe toţi cei din organizaţie, de la preşedinte şi proprietar până la fiecare angajat în parte, toată lumea lucrează pentru un obiectiv.

Rodri a avut un an fenomenal. Toată lumea vorbește despre Haaland, dar fără el nimic nu ar fi posibil. A devenit cel mai bun mijlocaș pe care îl avem, este imperial. Suntem foarte, foarte fericiți.

Când ajungi în finala Champions League, sărbătoreşti, dar nu ai prea mult timp la dispoziţie pentru că ai şansa de a câştiga Premier League duminică, ei bine, este o problemă plăcută de avut.

Mâine (n.r. joi) vom lua micul dejun cu toate familiile, o zi liberă şi apoi ne vom pregăti pentru meciul de duminică” - Pep Guardiola pentru BT Sports.

Golurile celor de la Manchester City au fost înscrise de Bernardo Silva ('23, '37), Manuel Akanji ('76) și Julian Alvarez ('90+1).

Manchester City și Inter Milano se vor duela pe 10 iunie pentru marele trofeu Champions League. Finala se va juca pe stadionul Ataturk din Istanbul.