Ivan Toney, al treilea cel mai bun marcator din acest sezon de Premier League, a fost suspendat pentru opt luni de Federația Engleză de Fotbal, după ce a încălcat regulamentul anti-pariuri din Anglia.

Ivan ToneyFoto: Nigel French / PA Images / Profimedia

Ivan Toney (Brentford) a încălcat regula anti-pariuri de 232 de ori

Cu 20 de reușite și 4 assist-uri în acest sezon de Premier League pentru Brentford, Ivan Toney a fost sancționat drastic de Federația Engleză de Fotbal.

Concret, fotbalistul britanic a încălcat de 232 de ori regula E8 (interzice fotbaliștilor să parieze pe meciuri sau să dea informații secrete pentru pariuri) între 25 februarie 2017 și 23 ianuarie 2021. În această perioadă, britanicul a evoluat pentru Schuntorpe, Wigan, Peterborough și Brentford.

Așadar, Ivan Toney a fost suspendat pentru o perioadă de 8 luni din orice fel de activitate sportivă și a fost și amendat cu suma de 50.000 de lire.

Joey Barton, fostul jucător al celor de la Manchester City, a fost și el suspendat în anul 2017 pe o perioadă de 5 luni, după ce a recunoscut că a pariat de 1260 ori timp de 10 ani.

Kieran Trippier, actualul jucător al celor de la Newcastle United, a fost și el pedepsit pentru 10 săptămâni în anul 2020, când le-a sugerat prietenilor să parieze pe transferul său la Atletico Madrid.