​Clubul Sportiv Dinamo a împlinit 75 de ani, ocazie cu care a fost prezentată și macheta noului stadion care va fi construit în Ștefan cel Mare. Valoarea totală a cheltuielilor se va ridica la 700 de milioane de lei.

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Noul stadionul Dinamo va avea 25.059 de locuri și va costa 700 de milioane de lei

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a fost cel care a precizat că noua arenă va fi una multifuncțională și va avea 25.059 de locuri.

Stadionul va dispune de un amfiteatru, un muzeu, un hotel, un restaurant și chiar un heliport.

„Stadionul va fi noua casă pentru mulţi dintre sportivii noştri, pentru că este vorba despre o arenă multifuncţională cu peste 25.000 de locuri.

Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secţiile clubului, având spaţii destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism şi aşa mai departe.

Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate şi finale ale Ligii Campionilor şi alte competiţii.

Un element unic în România este şi faptul că arena va avea un heliport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca", a spus Lucian Bode, citat de Agerpres.

„Pentru acest proiect major în valoare de peste 700 de milioane de lei avem studiul de fezabilitate finalizat şi peste 90% din avize obţinute. Aşadar ne aflăm în linie dreaptă şi ne despart doar câteva luni până în septembrie când estimăm că vor demara lucrările pentru demolarea vechii arene, iar în paralel CNI va derula procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie", a adăugat Bode.

Arena Dinamo va avea spații VIP, parcare și tribune integral acoperite

Noua arenă din Ștefan cel Mare va dispune, printre altele, de propria parcare pentru publicul VIP - până la 200 de locuri vor fi disponibile.

  • Patru vestiare, două săli de încălzire, spații generoase pentru echipe, staff, oficiali și organizatori.
  • Loc generos pentru presă.
  • Vor fi 12 loje VIP, separeuri, restaurant, cel puțin 400 de metri pătrați pentru spațiul de ospitalitate.
  • Vor exista, de asemenea, și spații pentru persoanele cu dizabilități.
  • În plus, tribunele vor fi integral acoperite.