Mostafa Mohamed, fotbalistul egiptean al echipei FC Nantes, a explicat de ce a refuzat să joace în meciul cu Toulouse (etapa 35 din Ligue 1), la care jucătorii au purtat culorile curcubeului, cu ocazia weekendului luptei împotriva homofobiei în fotbal.

Campanie impotriva homofobiei in fotbalFoto: Clement MAHOUDEAU / AFP / Profimedia

>> Ligue 1: Mai mulți jucători de la Toulouse au refuzat să participe la o campanie împotriva homofobiei

Mostafa Mohamed: „Sper că toată lumea este tratată cu respect”

Egipteanul a afirmat că respectă toate diferențele, dar spune că i-a fost imposibil să ia parte la această campanie.

„Nu am luat parte la meciul Toulouse - Nantes de astăzi. Nu vreau să polemizez deloc, dar trebuie să-mi expun poziţia. Respectul pentru diferenţe ar fi respectul pentru celălalt, respectul pentru sine, respectul pentru ceea ce va fi pus laolaltă şi ceea ce va rămâne diferit.

Eu respect toate diferenţele. Respect toate credinţele şi convingerile. Acest respect se extinde asupra celorlalţi, dar include şi respectul pentru convingerile mele personale.

Având în vedere rădăcinile mele, cultura mea, importanţa convingerilor şi credinţelor mele, nu mi-a fost posibil să particip la această campanie. Sper că decizia mea va fi respectată, precum şi dorinţa mea de a nu polemiza pe această temă şi că toată lumea este tratată cu respect” - Mostafa Mohamed pe Twitter.

Federaţia Franceză de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa au programat pentru acest weekend o nouă etapă a operaţiunii de luptă împotriva homofobiei. Astfel, sub sloganul „Homo sau hetero, toţi purtăm acelaşi tricou”, cele 40 de echipe din Ligue 1 şi Ligue 2 au purtat sau urmează să poarte tricouri ale căror numere sunt colorate în culorile curcubeului.

În acest context, la meciul din Ligue 1 dintre Toulouse FC şi FC Nantes doi dintre titularii obişnuiţi ai celor două echipe nu au figurat pe listele de joc, dar nici nu au fost anunţaţi ca fiind accidentaţi. Este vorba de marocanul Zakaria Aboukhlal (Toulouse FC) şi de egipteanul Mostafa Mohamed (FC Nantes), scrie News.ro.