Toate echipele din primele două ligi de fotbal ale Franței poartă în acest weekend tricouri cu culorile curcubeului, cu ocazia campaniei anuale „Homosexuali sau heterosexual, toţi purtăm acelaşi tricou”, dar mai mulţi jucători de la Toulouse au cerut să nu fie asociaţi cu iniţiativa ligii franceze, scrie Le Figaro.

Steag LGBT, in culorile curcubeuluiFoto: Jean-Marc Barrere / AFP / Profimedia

Jucători de la Toulouse ar fi refuzat să poarte tricoul în culorile curcubeului

La Dépêche menţionează câteva nume: Moussa Diarra, Zakaria Aboukhlal, Saïd Hamulic, Farès Chaïbi și Logan Costa (ultimul a negat aceste informaţii în Le Parisien).

Donatien Gomis, fundaşul senegalez de 28 de ani de la Guingamp, a ales să se retragă de la meciul de sâmbătă, din Ligue 2, cu Sochaux, pentru a nu participa la campania împotriva homofobiei.

Anul trecut, un alt internaţional senegalez, Idrissa Gana Gueye, pe atunci mijlocaş la PSG şi în prezent la Everton, fusese deja suspectat că s-a retras de la meci pentru a evita să poarte tricoul.

El a fost convocat să dea explicaţii de către Consiliul Naţional de Etică (CNE) al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), un organism care nu are puteri disciplinare, dar a primit o imensă susţinere în Senegal, scrie News.ro.

Tricourile vor fi scoase la licitaţie în beneficiul asociaţiilor Foot Ensemble, PanamBoyz&Girlz United şi SOS Homophobie.