Cu un singur succes în toate competițiile de la sosirea lui Frank Lampard pe banca alb-albaștrilor, Todd Boehly i-a ales înlocuitorul englezului, iar negocierile au intrat pe ultima sută de metri.

Mauricio PochettinoFoto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

Mauricio Pochettino, în discuții avansate pentru a o prelua pe Chelsea

Deși imediat după demiterea lui Graham Potter s-a vorbit despre varianta Julian Nagelsmann, negocierile dintre cele două părți nu au avansat.

A urmat Luis Enrique, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Spaniei, care a și mers la Londra pentru a negocia cu oficialii celor de la Chelsea, în ideea de a prelua echipa din vară.

Negocierile au căzut, iar în pole position acum este Mauricio Pochettino, antrenorul care a dus-o pe Tottenham Hotspur în finala UEFA Champions League în sezonul 2018/19.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano scrie că antrenorul argentinian și oficialii clubului de pe Stamford Bridge au ajuns la un acord, urmând să fie puse la punct ultimele detalii contractuale pentru ca acesta să preia echipa la finalul acestui sezon.

În Premier League, Mauricio Pochettino le-a mai pregătit pe Southampton (2013-2014) și Tottenham (2014-2019), iar în afara Angliei, acesta a mai antrenat Espanyol (2009-2012) și Paris Saint Germain (2021-2022).

Ca palmares, antrenorul în vârstă de 51 de ani a câștigat Ligue 1, Cupa Franței și Supercupa Franței.

Chelsea este echipa care a investit cel mai mult în ultimele două perioade de mercato, așa că rezultatele sunt așteptate încă din primul sezon.