Finala UEFA Champions League din acest sezon este programată la Istanbul, însă alegerile prezidențiale care vor avea loc la finalul lunii mai i-au pus pe gânduri pe oficialii forului continental, care iau în calcul să mute jocul în altă țară a Europei.

UEFA Champions LeagueFoto: Richard Calver / Shutterstock Editorial / Profimedia

UEFA se așteaptă la o revoltă în Turcia în urma alegerilor prezidențiale

Ultimul act al competiției Champions League este programat pe data de 10 iunie la Istanbul, însă oficialii UEFA iau în calcul în mod serios să mute finala la Lisabona.

Concret, la sfârșitul lunii mai vor avea loc alegerile prezidențiale în Turcia, iar în cazul în care ar exista și un al doilea tur, acesta ar fi programat în data de 28 mai.

Pentru că în ultimele sondaje Erdogan și Kemal Kilicdaroglu sunt despărțiți de doar 5 procente, UEFA se așteaptă să fie mai multe revolte care să pericliteze siguranța suporterilor care ar călători la Istanbul pentru finală.

Tocmai din acest motiv, UEFA a contactat deja Federația Portugheză de Fotbal și finala s-ar putea muta de urgență la Lisabona din motive de securitate, relatează Daily Mail.

„UEFA este foarte reticentă în a muta finala Ligii de la Istanbul, dar ar putea fi forțată s-o facă în ultimul moment din considerente legate de fani, a căror securitate e primordială.” - au scris cei de la Daily Mail.

Dacă acest lucru se va întâmpla în cele din urmă, ar fi a treia finală din ultimii 4 ani care este mutată de la Istanbul, din diferite motive.

În primele două situații, pandemia de coronavirus a fost cea care a împedicat disputarea finalei Ligii Campionilor pe stadionul Ataturk din Istanbul.