Mexicanul Antonio Carbajal, primul fotbalist care a participat la cinci ediții ale Cupei Mondiale, a murit la vârsta de 93 de ani.

Antonio CarbajalFoto: El Universal / Zuma Press / Profimedia

A murit Antonio Carbajal, primul fotbalist care a participat la cinci Cupe Mondiale

Cunoscut sub numele de „La Tota”, legendarul portar a jucat la turneele din Brazilia 1950, Elveţia 1954, Suedia 1958, Chile 1962 şi Anglia 1966.

Carbajal a deţinut singur recordul timp de 32 de ani, până când acesta a fost egalat de germanul Lothar Matthaus în 1998.

El a avut 48 de selecţii pentru ţara sa, dintre care 11 la Cupa Mondială, pe lângă cele 409 apariţii la nivel de club.

Cea mai mare parte a carierei sale de 18 ani a fost petrecută la echipa mexicană Club Leon, unde a jucat 364 de meciuri pe parcursul a 16 ani, scrie News.ro.

Clubul a anunţat că va deschide joi porţile stadionului său pentru a permite fanilor să îi aducă un omagiu lui Carbajal, poreclit și „El Cinco Copas” după reuşita sa, în compania familiei sale.

Clubul le-a spus suporterilor: „Cu onoare, respect şi dragoste, să ne luăm un ultim rămas bun de la legenda smaraldului”.

Recordul său a fost egalat ulterior de germanul Lothar Matthaus, de italianul Gianluigi Buffon, de argentinianul Lionel Messi, de portughezul Cristiano Ronaldo şi de mexicanii Rafael Marquez, Guillermo Ochoa şi Andrés Guardado.

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a declarat: „Am aflat cu mare tristeţe despre decesul lui Antonio Carbajal, primul jucător care a fost protagonist la cinci Cupe Mondiale FIFA. Transmit cele mai sincere condoleanţe familiei sale şi tuturor fanilor mexicani care îi deplâng pierderea”.