AC Milan va juca miercuri seară împotriva Interului, în turul semifinalelor UEFA Champions League. Accidentat în victoria cu Lazio (2-0), Rafael Leao este incert pentru duelul cu marea rivală din Milano.

Rafael LeaoFoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Leao, incert pentru duelul cu Inter

Rafael Leao a fost titular în partida dintre AC Milan și Lazio (2-0), dar portughezul a rezistat doar 11 minute pe teren și a fost înlocuit.

Concret, Leao a acuzat dureri la coapsa dreaptă, iar acesta s-a pregătit separat față de colegii săi la antrenamentul oficial de marți.

Cel mai valoros fotbalist al Milanului a făcut și câteva sprinturi alături de preparatorul fizic al echipei.

La conferința de presă dinaintea partidei cu Inter, Stefano Pioli, antrenorului Milanului, a vorbit despre posibilitatea ca Rafael Leao să nu fie nici măcar pe banca de rezerve.

„Mâine dimineață va încerca să forțeze, iar dacă este ok va fi acolo (n.r. pe teren), altfel nu. Fie poate să joace, fie nici nu va fi pe bancă. Tipul de muncă pe care o va face depinde de mâine, în ceea ce privește calitatea și aptitudinile trebuie să fie la 100%, să vedem, totul este încă deschis.” - a declarat acesta, potrivit Calciomercato.

10 apariții, un gol și 5 pase decisive sunt cifrele lui Rafael Leao în acest sezon de UEFA Champions League.

„Au fost mereu meciuri echilibrate în afară de Supercupă. Trebuie să fim foarte pregătiți pentru partida de mâine, apoi vom înțelege cum să interpretăm manșa retur. Va trebui să fim la un nivel fizic, motivațional și tehnic ridicat. Va trebui să jucăm un meci bun mâine, dar echipa este în regulă și pregătită.” - a adăugat acesta.