Pentru ca CSA Steaua București să aibă drept de promovare în prima ligă, Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a propus modificarea Legii Sportului, în așa fel încât cluburile de drept public să poată evolua în prima ligă.

Fanii CSA Steaua, atmosfera superba pe GhenceaFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Legea Sportului a primit aviz negativ - CSA Steaua București rămâne în Liga 2

Mai mulți parlamentari, în frunte cu Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, au propus o modificare a Legii Sportului, în așa fel încât statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță”.

Potrivit Digi Sport, inițiativa pentru Legea Sportului a primit aviz negativ, așadar, echipa antrenată de Daniel Oprița nu poate emite pretenții la promovare pentru următorul sezon.

„Știrea momentului! Aviz negativ în comisia parlamentară în care s-a luat în discuție proiectul de amendamente la Legea Sportului, acela despre care am tot vorbit zile la rând, după propunerea domnului Vasile Dîncu.

Asta înseamnă că nici măcar nu se ajunge la discutarea ei. Dacă se dădea aviz favorabil, după aia, se discuta în plen.” - a transmis Vali Moraru, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Cum arată actualele alineate din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

(1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social.

(3) Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege.

Propunerea de modificare a legii

(1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport.

(3) Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează.