Paris Saint Germain pregătește o adevărată reconstrucție în vara acestui an, iar Luis Campos, directorul sportiv al parizienilor, a anunțat deja un jucător că nu se va mai baza pe serviciile sale.

Presnel KimpembeFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Luis Campos l-a anunțat pe Presnel Kimpembe că nu mai face parte din planurile echipei PSG

Presnel Kimpembe mai are contract cu Paris Saint Germain până în vara anului 2024, iar fundașul francez nu a primit nicio propunere de prelungire a acordului, lucru care l-a nemulțumit.

În iunie 2022, Kimpembe a ieșit public și i-a acuzat pe cei din conducere că nu i-au acordat respectul cuvenit și că nu a fost informat cu privire la rolul său în proiectul echipei.

„Am spus că ajung la 27 de ani și că următorul meu contract va fi decisiv. Voiam să știu ce proiect avea clubul. Nu am spus nimic greșit.

Am ajuns la club de când aveam 9 sau 10 ani și cred că am dreptul să întreb clubul despre proiect și ce rol mi se va da mie.” - a declarat acesta la momentul respectiv.

Ținând cont că situația de la club este foarte tensionată, odată cu acest conflict izbucnit între echipă și Lionel Messi, Luis Campos l-ar fi anunțat deja pe Kimpembe că din vară nu va mai face parte din planurile formației pariziene.

Presa din Hexagon scrie că cele două părți ar urma să ajungă la un acord pentru încheierea pe cale amiabilă a raporturilor contractuale chiar din această vară și fundașul să plece liber de contract la un alt club.

Cotat la 30 de milioane de euro conform Transfermarkt, Presnel Kimpembe a strâns în total 236 de apariții în tricoul celor de la PSG, reușind să marcheze doar 3 goluri.

În CV-ul său, Kimpembe are o Cupă Mondială (2018), Liga Națiunilor (2021), 6 titluri în Ligue 1, 5 Cupe ale Franței, 4 Cupe ale Ligii Franței și 6 Supercupe ale Franței.